Behandelingen

Tijdens mijn massages hoef je even helemaal niets, alleen te voelen. In het moment zijn. Veel mensen vinden een massage heerlijk ontspannend, maar dat is niet het belangrijkste. Een massage geeft je de kans stil te staan bij jezelf. Bij wie je bent en hoe je je voelt. Je leert alles wat in je leeft te accepteren, zonder dat te willen veranderen.

Welke massage bij je past, bepalen we samen, nadat we besproken hebben wat er speelt. Meestal gebruik ik niet één methode, maar combineer ik onderstaande behandelingen.

Klassieke massage

Ervaren wat er te ervaren is. Dat is waar het bij een klassieke massage om gaat. In een langzaam tempo kneed ik je spieren in de richting van je hart.  Het effect? Soepele spieren en gewrichten, een optimale bloedsomloop en een goed functionerende hormoonhuishouding, om maar een paar voorbeelden te noemen. Ook voert je lichaam afvalstoffen af, zodat het voedingsstoffen beter opneemt. En dat blijft niet ongemerkt: nieuwe energie stroomt door je lijf en er ontstaat weer ruimte om te genieten van de dingen die je doet.

Energetische massage

Stroomt de energie vrij door je lichaam, of zijn er blokkades? Een energetische massage maakt je bewust van het antwoord op deze vragen. Oftewel: van de energie in je lichaam, hoe deze stroomt en waar deze mogelijk blokkeert. Ook de oorzaak van blokkades, bijvoorbeeld angst, woede of verdriet, kan dankzij de massage aan het licht komen. Dit helpt je inzicht te krijgen in wat er speelt en wat nodig is om jouw energie optimaal te laten stromen.

Pulsing

Controle hebben over je lijf en leven, je bewust zijn van de signalen die je lichaam je geeft, alles wat er is zonder oordeel accepteren. Dat zijn de kenmerken van een holistic pulsing massage. Hoe de massage in zijn werk gaat? Met een zachte aanraking breng ik je lichaam in een continue ritme. Deze ritmische beweging zorgt ervoor dat je lichaamsvloeistoffen en energiestromen herinnerd worden aan hun oorspronkelijke vrije stroming. Hierdoor komt je zenuwstelsel tot rust en ontstaat er ruimte om te voelen wat er in je leeft. En om het hier en nu te ervaren, zonder oordeel. Bij de holistic pulsing massage kun je je kleding aanhouden.

Voetzonereflexmassage

Je zou het niet zeggen, maar een voetzonereflexmassage levert je hetzelfde op als een hele lichaamsmassage en soms zelfs meer. Dat is niet zo vreemd als het lijkt, want de reflexzones in je voeten staan met je hele lichaam in verbinding. De massage verbetert je bloedsomloop, lymfe- en energiestroom, net als de circulatie van voedings- en afvalstoffen. Je hele lichaam profiteert dus mee.

Bindweefselmassage

Denk je aan een massage, dan denk je vast niet als eerste aan je huid. Toch geeft een bindweefselmassage, waarbij ik je huidzones behandel, een enorme boost aan je algehele gesteldheid. Je huidzones staan namelijk in contact met je organen, spieren en lichaamsfuncties. Door je huid en onderliggende lagen te rollen, bereik ik ook het bijbehorende lichaamsdeel. Een bindweefselmassage heeft ook een psychisch effect: je voelt letterlijk hoe je in je vel zit. Hierdoor kan rust en ruimte ontstaan.

Meridiaanmassage

Het onzichtbare netwerk aan meridianen verspreidt energie door je lichaam. Deze energie is als het ware de voeding van je organen.  Vandaar dat een storing in een meridiaan ook de energiestroom in je lichaam, en daardoor je orgaanfuncties, kan aantasten. Met een meridiaanmassage wordt duidelijk welke organen en energiebanen in of juist uit balans zijn. Wel zo belangijk!

Polariteitsmassage

Voel je je niet fit, of zit je niet lekker in je vel? Mogelijk blokkeert je levensenergie op bepaalde punten in je lichaam. Een polariteitsmassage maakt je bewust van je levensenergie, eventuele blokkades en wat er nodig is om de energie vrij te laten stromen. Met een polariteitsmassage bereik ik alle facetten van je mens-zijn: spiritueel, lichamelijk, mentaal en emotioneel.

Stoelmassage op kantoor

Stoelmassages op kantoor verminderen het ziekteverzuim van medewerkers. Dat klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk is het heel logisch. Een massage biedt  namelijk uitkomst bij allerlei lichamelijke en psychische klachten. En, misschien nog wel belangrijker, een massage voorkomt deze klachten ook. Nog zo’n fijn effect: medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren beter.