Cursus Shantala Baby Massage

Over Shantala babymassage

Shantala babymassage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s , die onder deel is van de dagelijkse verzorging.

Het is daar een gewoonte die van moeder op dochter wordt over gedragen. De Franse arts Frédérique Leboyer kwam in India in contact met baby massage en hij was erg onder de indruk van deze eenvoudige, maar bijzondere babymassage. Hij maakte daar prachtige foto’s en filmopnames van Shantala, een moeder uit de sloppenwijken van Calcutta. In het westen introduceerde hij deze babymassage en bracht in 1979 zijn boek Shantala babymassage uit.

Waarom baby massage

 • Het bevordert de hechting tussen ouder en kind, doordat het liefde vol en aandachtig wordt aangeraakt, hierbij komt het knuffelhormoon oxytocine vrij.
 • De ouder leert de signalen van de baby beter verstaan.
 • Het bevordert de lichaamsgroei en lichamelijke functies
 • De baby leert zijn lichaam beter kennen.
 • Het heeft een kalmerend en ontspannend effect en helpt de baby beter te slapen.
 • Het bevordert de ontwikkeling van de tast zin.
 • Het heeft een kalmerend effect op het darmstelsel en daardoor minder krampjes.
 • Het bevordert de ademhaling, de doorbloeding en lymfe stroom.
 • Afvalstoffen worden beter afgevoerd.
 • En het immuunsysteem wordt versterkt.

Groepscursus of individuele cursus

Bij een individuele cursus komen jij en/of je partner 3 keer naar de praktijk voor een uur. De cursus wordt op maat gegeven voor jullie kindje. Hierdoor kun jezelf de tijd bepalen.

Bij een groepscursus kom je samen met anderen 4x naar de paktijk voor ongeveer anderhalf uur. De cursus wordt gegeven in groepjes van minimaal 4 en maximaal 9 personen

Ook kun je samen met vriendinnen of moeders van de zwangerschaps- gym of -yoga een groepscursus aanvragen. Dit is natuurlijk heel gezellig omdat jullie elkaar al kennen.De sfeer is hierdoor heel ontspannen. Dit kan in een groepje van 4 tot 9 personen.

De Cursus

Tijdens de cursus leer je stapsgewijs de baby massage. In elke les leer je nieuwe grepen en worden de geleerde grepen herhaald, daarnaast krijg je heel veel praktische tips. Deze zijn niet alleen uit de boeken, maar vooral uit ervaring met mijn 7 kinderen. Dit kan o.a zijn over borstvoeding, lichaamstaal, draag en til technieken of darmkrampjes etc.

De cursus is bestemd voor ouders met baby’s vanaf 4-6 weken tot ongeveer 10 maanden en is bedoeld voor alle soorten baby’s dus elk kind is welkom. (ook als het veel huilt)

Een groepscursus duurt ongeveer 90 minuten en je komt zo’n 4 keer naar de praktijk. Heb je nog twijfels, volg dan een snuffelles. Daarna kun je alsnog aansluiten bij een groepsles of doorgaan met een individuele les. De kosten van de snuffelles wordt dan in mindering gebracht op het totale cursus bedrag.

Wat kost de cursus

Er zijn meerdere mogelijkheden om een cursus babymassage aan te volgen:

 • individueel bij mij op de praktijk, voor deze betaal je € 350,– euro voor 3 lessen van een uur inclusief een flesje olie (geschikt voor baby’s) en een map met allerlei informatie en voorbeelden.
 • individueel bij u thuis kost het € 425,– voor 3 lessen van een uur inclusief een flesje olie (geschikt voor baby’s)en map met allerlei informatie en voorbeelden.
 • of je kiest voor een groepsles dit kost voor 4 lessen van 1,5 uur € 215,– inclusief een flesje olie (geschikt voor baby’s) en map met allerlei informatie en voorbeelden.
 • wil je eerst een snuffelles, dan betaal je hiervoor € 65,–

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

Aanmelden Shantala babymassage

Heb je belangstelling, meldt je dan hier aan.

Indien uw baby koorts heeft of net een inenting heeft gehad meldt u zich even af, dan plannen we een nieuwe datum.