Berichten van Viva Balans

Lees mijn artikelen

Viva Balans, massage Gouda.

Nieuwsbrief Dec-2017

Afgelopen jaar heb ik jou mogen helpen met een massagebehandeling, hier wil ik je via deze weg nogmaals hartelijk voor bedanken! Ook in 2018 sta ik weer graag voor je klaar om een massagebehandeling te geven.

Gezond en ontspannen nieuwjaar toegewenst!

Ook wil ik je een gezond en ontspannen 2018 wensen! In deze tijd, vol met technologische ontwikkelingen en toenemende prikkels ontstaat steeds meer stress bij mensen. Te veel stress is ongezond en kan zelfs ziekmakend zijn. Natuurlijk zijn de mogelijkheden van nieuwe technieken fantastisch, maar laten we ook af en toe stil staan en tijd nemen om te ontspannen en om onszelf te helen. Ik zie het als mijn taak om mensen te helpen rust en ontspanning te vinden. Iedereen is dan ook van harte welkom bij Viva Balans!

Ontwikkelingen bij Viva Balans

Afgelopen jaar heb ik mij ingezet om mijn massagetechnieken te verbreden en verder te verfijnen. Zo heb ik in 2017 verdiepende cursus gevolgd t.a.v.:

  • Behandelingen voor cliënten met een Tinnitus
  • Craniaal Sacraal therapie (dit een therapie die zich richt op het in beweging brengen van lichaamsstromen)
  • Lichaamsgericht werken met kinderen
  • Zwangerschapsmassage
  • Baby massage

Op www.viva-balans.nl vind je het volledige aanbod van massages. Indien je komend jaar klachten krijgt, kun je me altijd bellen voor een afspraak, dan stellen we samen een behandelplan op! Al hoop ik natuurlijk in de eerste plaats dat je gezond en ‘lekker in je vel’ blijft (zitten).

Vergoeding door zorgverzekeraars

De massagebehandelingen van ‘Viva Balans’ kunnen afhankelijk van jouw zorgpolis (gedeeltelijk) worden vergoed door de zorgverzekeraar. Ik raad je aan om hiervoor eventueel een aanvullende zorgpolis voor af te sluiten bij je zorgverzekeraar vóór 1 januari 2018. In de meeste gevallen bieden zorgverzekeraars de vergoeding voor massagetherapie aan onder de ‘alternatieve geneeswijze’, ook is het raadzaam om na te denken hoeveel behandelingen je denkt nodig te hebben in 2018, omdat de zorgverzekeraar meestal een limiet stelt aan het aantal behandelingen die vergoed worden.

Tarieven in 2018

Het tarief voor een massagebehandeling in 2018 bedraagt 75 euro. Voor mijn huidige cliënten (en dus ook voor jou) geldt echter het tarief van 70 euro voor héél 2018. Elke massagebehandeling duurt een uur en een kwartier inclusief een voorbespreking van de klachten. Voor het maken van een afspraak kun je me altijd bellen (06 17 98 07 03) of je kunt me een mail sturen via de contact pagina

Hartelijk groet en graag tot ziens!

Tamara Reijerse

Massagetherapeut

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een bijzondere tijd.

Bij een eerste kindje is alles nieuw en kan je best veel vragen hebben. Een zwangerschapsmassage is een heerlijk manier om je te ontspannen en kan verlichting brengen bij zwangerschapsklachten. In een korte tijd veranderd er veel in je lichaam en al die veranderingen kunnen er voor zorgen dat je sneller moe wordt of last krijgt van zwangerschapskwaaltjes.

Tegelijkertijd kunnen hormonale schommelingen er voor zorgen dat je uit balans raakt. Een massage kan je hier bij dan ondersteunen.

De behandeling zorgt er ook voor dat u even stil staat bij alle veranderingen in uw lichaam, hierdoor wordt u zich bewuster van de baby in uw buik. Er is onderzocht dat het een positief effect heeft op beter slapen, minder rugpijn, minder stress en minder complicaties tijdens de bevalling. Er is zelfs gebleken dat door de behandeling het percentage vroeggeboortes kleiner is.

Cadeaubon

Wellicht een leuk idee om iemand in je omgeving die zwanger is een cadeaubon te geven voor een heerlijke massage. Bel of mail voor meer inlichtingen

Geschillencommissie

Met ingang van dit jaar heeft Viva Balans | Massage Gouda zich aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG)

De Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG) – opgericht in 2016 – is een onafhankelijke stichting die namens zorgverleners uit de complementaire en alternatieve zorg samen met de Consumentenbond en de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken, de Geschillencommissie Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen heeft opgericht.

Je hebt een klacht. Wat nu!

Ik doe er alles aan om je op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het zijn dat je ergens niet tevreden over bent. Het is belangrijk om deze onvrede eerst met mij te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en komen we er samen uit als je kenbaar maakt waarover je ontevreden bent of wat je anders wil hebben. Wil of kun je de klacht niet met mij persoonlijk bespreken of komen we er samen niet uit? Dan kan je gebruikmaken van een gratis klachtenfunctionaris via mijn beroepsvereniging: http://www.lvnt.nl . Deze ondersteunt je bij het formuleren van je klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Er wordt samen met je gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor je klacht. Je klacht wordt binnen 6 weken afgehandeld.

Lees meer op www.scag.nl/voor-cliënten

Energetische massage: Wat is dat?

– Lees mijn artikel uit ForYou Magazine Jaar:2016 nr 2 –


Ieder mens kenergetische_massage_4youment vele polariteiten. Bijvoorbeeld warm en koud, man en vrouw, energiek en vermoeid, vreugde en verdriet, vertrouwen en angst. Het zijn de tegenpolen die bij de gratie van elkaar bestaan en samen een geheel vormen. Zolang de polariteiten in harmonie met elkaar bestaan, voel je je goed en evenwichtig. Wanneer het evenwicht tussen de polariteiten is verstoord, wordt ook je energiehuishouding verstoord. Je kunt je slap en moe voelen of onzeker en zelfs ziek worden.

Polariteitsmassage is erop gericht om dit evenwicht te herstellen. Hierdoor ga je je beter voelen en energieker, en krijg je meer weerstand. Het lichaam krijgt weer zijn zelfgenezend vermogen terug.
Deze massage vormt de kern van de polariteittherapie. Het helpt je om de samenhang tussen je emoties en je lichaam te ontdekken en om emotionele en lichamelijke spanning los te laten. Je leert je bewust worden van blokkades in je lichaam en de oorzaak ervan.
Door direct of indirect op de blokkades te werken met behulp van massage, wordt de weg vrijgemaakt om je via je emoties bewust te worden van de achterliggende gedachte. Dat geeft je de mogelijkheid, de keuze, om deze gedachte te veranderen.
Een blokkade in het lichaam betekent ook dat de energie niet goed kan doorstromen. Op de plaats van de blokkade ontstaat een energieophoping, terwijl op een andere plaats een energietekort ontstaat. Met behulp van de massage wordt de energiestroom weer op gang gebracht, zodat het tekort kan worden ­aangevuld en het energie-evenwicht hersteld.
Voor energetische massages kun je terecht bij mij.Behandelingen worden eventueel (deels) vergoed door je zorgverzekeraar.

Wil je energetische massage ervaren?
Neem dan contact met mij op.

Overprikkeld? Massage!

– Artikel gepubliceerd in ForYou Magazine Jaar:2016 nr 1 –


kind-massageLichamelijke klachten bij je kind hebben vaak een dieper liggende oorzaak. Kinderen moeten zoveel in onze hedendaagse maatschappij: activiteiten op de buitenschoolse opvang, sport, muziekles, clubjes en sociale verplichtingen. Het is dan ook geen wonder dat ze, zo jong als ze zijn, overprikkeld kunnen raken. Kindermassage is een heel mooie en zachte methode die het kind kan helpen weer te leren ontspannen.

Voor een goede ontwikkeling is lichamelijk contact erg belangrijk. Massage is er voor alle kinderen, maar vooral drukke en hoog sensitieve kinderen hebben er baat bij. Ze komen weer even helemaal terug in hun eigen lijf tijdens de massage. Een holistische massage is een heel rustige massage, die gericht is op één gedeelte van het lichaam, dus er is aandacht voor specifieke plekken, zoals de buik. In de buik verteer je niet alleen voedsel; ook worden veel indrukken hier verwerkt. Bij te veel indrukken of stress kan het kind fysieke klachten ervaren, zoals buikpijn, obstipatie, diarree of hoofdpijn. Door heel rustig deze plekken te masseren, kunnen ze contact maken en ervaren wat er op deze plek zich afspeelt. Hierdoor ontstaat ontspanning. Soms komt er boosheid of verdriet naar boven. Dit is helemaal goed: het hoeft niet te ­veranderen. Emoties zijn er niet voor niets. Deze willen graag gevoeld en ervaren worden. Het geeft een opening om te praten over wat er dwars zit. Op deze manier kunnen kinderen leren met emoties om te gaan en eventueel los te laten. Door massage zijn kinderen vaak rustiger, ­kunnen ze vaak beter slapen, zijn ze minder agressief en hebben ze vaak ook minder ­lichamelijke klachten.

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Massage bij kanker

– Lees mijn artikel uit ForYou Magazine Jaar:2015 nr 3 –


MassageschaalWanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop.
Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens, en de aanrakingen zijn medisch, zakelijk en vaak pijnlijk. Het is dan plezierig om op een menselijke manier aangeraakt te worden, door middel van een holistische massage.

Een ‘holistische massage’ wil zeggen, dat je niet alleen naar het fysieke deel van het lichaam kijkt; er komt zoveel meer bij kijken. Gedachten en emoties kunnen een grote invloed hebben op hoe jij je nu op dit moment voelt. We zijn gewend om deze gevoelens te onderdrukken. Bij deze massage lopen we hier niet voor weg. Ons lichaam wil juist dat deze gevoelens gezien worden. Door een holistische massage kun je contact maken met wat er op dat moment belangrijk is voor geest en lichaam.
Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan. Toch kunnen mensen met kanker veel baat hebben bij massage. Die kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling; zelfs in een palliatieve fase. De massage geeft geen genezing, maar ontspanning. De massage laat je voelen wat erop dat moment speelt, verbetert de kwaliteit van leven en helpt het contact met je lichaam te herstellen. Bovendien ondersteunt een ­massage het herstel, en kunnen bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen.
Met massage en gerichte aandacht voor de cliënt zorgt de therapeut ervoor dat het contact met het lichaam wordt hersteld.
De massages vinden in het algemeen plaats in de praktijkruimte, maar wanneer je niet mobiel genoeg bent, kunnen de massages ook in het ziekenhuis of bij jou thuis plaatsvinden.

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met mij op.